petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

petek, 30. januar 2015 ob 00:00, ogledov: 6063

Planinski vrvež na sejmu Alpe-Adria

Objavil(a): Manca Ogrin
Planinska zveza Slovenije s polnimi pljuči diha s sejmom Alpe-Adria: Turizem in prosti čas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki tradicionalno poteka konec januarja. Vse do sobote, 31. januarja 2015, dobrodošli v dobri družbi na gostoljubni in živahni stojnici PZS, člani planinskih društev tudi s posebnim popustom pri vstopnini.
Vse turistične poti v teh dneh vodijo na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, kjer poteka sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. Osrednji turistični dogodek regije Alpe-Jadran se osredotoča na aktivni turizem, zato kakopak ne manjka Planinska zveza Slovenije, ki gostuje v Marmorni dvorani (hala B2, pritličje). Pohodništvu, kolesarjenju in ribolovu pa se kot novost letos pridružujejo ekstremni, adrenalinski in urbani športi.

Člani PZS imajo pri nakupu vstopnic poseben popust. Cena vstopnice je 7 EUR, za člane PZS pa le 5 EUR. Za izkazovanje članstva prinesite s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Sejem je še danes in jutri odprt od 10. do 19. ure.

alpe_adria_2015_2

Dobrodošli v dobri planinski družbi na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas. (foto: Manca Čujež)

Na razstavnem prostoru PZS boste našli številne uporabne informacije o pohodništvu, turnem kolesarstvu in turnem smučanju ter spoznali in okusili gostoljubje slovenskih planinskih koč. V prvih dveh dneh so se predstavile koče iz Karavank, Posavskega hribovja in osrednje Slovenije, v petek vas v Ljubljani pozdravijo planinske koče Kamniško-Savinjskih Alp, v soboto pa se lahko uživate v družbi koč z območja Julijskih Alp. Na sejmu vas zasnežijo tudi znižane sejemske cene izdelkov PZS. Naj vam zaupamo, da vas še topel iz tiskarne pričakuje tudi prenovljen planinski zemljevid Triglavski narodni park (1 : 50.000).

Skupaj s partnerji – Gorsko reševalno zvezo Slovenije, Združenjem gorskih vodnikov Slovenije in Slovenskim planinskim muzejem – smo pripravili tudi prikaz gorskega reševanja (na plezalnem stolpu na sejemskem dvorišču med 16. in 19. uro), pogovorite se lahko z izkušenimi gorskimi vodniki, se pozanimate o novih planinskih zemljevidih, si ogledate razstavo o planinskih kočah ali si na delavnici celo izdelate svojo, prav tako pa lahko na našem razstavnem prostoru sodelujete v nagradni igri.

Dobrodošli v dobri družbi!

alpe_adria_2015_3

Na sejmu vas zasnežijo znižane sejemske cene izdelkov PZS, še topel iz tiskarne vas pričakuje tudi prenovljen planinski zemljevid Triglavski narodni park (1 : 50.000). (foto Manca Čujež)

Včeraj, 29. januarja, smo poželi veliko zanimanja s predstavitvijo avstrijskega projekta Planinske vasi, ki je kot primer dobre prakse pri uresničevanju določil Alpske konvencije na področju turizma nagovoril tudi slovenske turistične in planinske delavce ter predstavnike gorskih občin in različnih ministrstev. Gibanje na lastno moč, užitek na visoki ravni in bližina brez nespoštljivosti so osnovna vodila planinskih vasi, ki delujejo po načelu Manj je več.

V soboto, 31. januarja, v okviru sejma na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani PZS organizira 4. konferenco o planinskem gospodarstvu, ki se začne v preddverju Kupole (vhodna avla levo) ob 9. uri. Obravnavala bo številne aktualne teme, podelili pa bomo tudi certifikate Okolju prijazna planinska koča in Družinam prijazna planinska koča.

Več informacij o sejmu: www.alpeadria-tip.si

Pripravila Manca Čujež


Fotogalerija

 Manca Čujež

 foto Manca Čujež1 / 14

 foto Manca Čujež2 / 14

 foto Manca Čujež3 / 14

 foto Manca Čujež4 / 14

 foto Manca Čujež5 / 14

 foto Manca Čujež6 / 14

 foto Manca Čujež7 / 14

 foto Manca Čujež8 / 14

 foto Manca Čujež9 / 14

 foto Manca Čujež10 / 14

 foto Manca Čujež11 / 14

 foto Manca Čujež12 / 14

 foto Manca Čujež13 / 14

 foto Manca Čujež14 / 14

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino