petek, 19. julij 2024
POIŠČI

NOVICE

četrtek, 6. avgust 2015 ob 15:40, ogledov: 9797

Članarina PZS tudi na Petrolovih bencinskih servisih

Objavil(a): Matej Ogorevc
V obdobju od 1. junija 2015 do 30. septembra 2015 lahko poravnate članarino za društva Planinske zveze Slovenije tudi na bencinskih servisih Petrol in s tem pridobite vrsto ugodnosti in pravic v naših in tujih gorah.
Prodaja planinske članarine poteka v mreži 308 bencinskih servisov Petrol v Sloveniji.
 
Glavne prednosti članstva so popusti za nočitve v planinskih kočah v Sloveniji in tujini (na osnovi posebnega sporazuma o reciprociteti imajo vsi člani PD popust tudi pri prenočevanju v več kot 1300 kočah partnerskih planinskih organizacij v Alpah in Pirenejih ter širše. Več na spletni strani pzs.si. ) ter zavarovanje, ki zajema nezgodno zavarovanje, zavarovanje odgovornosti ter asistenco za reševanja v tujih gorah in zdravstveno asistenco v primeru reševanja v gorah. Obseg zavarovanja in višine zavarovalnih kritij so odvisne od kategorije članstva. Letošnja glavna novost je vključena asistenca za stroške reševanja v tujih gorah, kar pomeni, da v primeru nezgode pri planinski dejavnosti v tujini pokliče član PZS Coris in oni vse uredijo ter poravnajo nastale stroške do višine zavarovalne vsote.

Člani PZS so prav tako upravičeni do 10 % popusta pri nakupu planinske literature v Planinski trgovini ter do 25 % popusta pri letni naročnini na revijo Planinski vestnik. Določene ugodnosti lahko koristijo tudi pri nakupih v številnih trgovinah s ponudbo športne in planinske opreme ter opreme za prosti čas. Ugodnosti zaokrožuje tudi pestra ponudba ostalih ugodnosti pri ponudnikih turističnih produktov.

Kategorije članstva, ki so na voljo na bencinskih servisih Petrol:
 
Vrste članstva Višina članarine
A+ član z največjim obsegom ugodnosti; 65,00 €
A član z večjim obsegom ugodnosti; 55,00 €
B polnoletna oseba, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni od leta 1951 do leta 1988 25,00 €
B1 oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni leta 1950 in starejši 18,50 €
S+Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni od leta 1989 do leta 1999 16,00 €
P+O predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti; vsi rojeni leta 2000 ali kasneje 7,00 €
DDV ni obračunan v skladu s 16. členom Pravilnika o izvajanju ZDDV

Posameznik, ki na bencinskih servisih Petrol poravna članarino, prejme na podaljšku računa potrdilo, na katerega vnese svoje podatke (slika spodaj). Z izpolnjenim potrdilom lahko 14 dni uveljavlja članski popust pri nočitvah v planinskih kočah v Sloveniji, v tem času pa bo na navedeni naslov dobil člansko izkaznico skupaj z znamko, ki potrjuje plačilo članarine.

PZS_Petrol_zacasna_clanska_izkaznica_jun2014_k

POMEMBNO: Zavarovanje, ki je vključeno v članarino se aktivira z vpisom podatkov člana v obrazec na spletni strani www.pzs.si/clan, kamor se vpiše tudi koda iz potrdila. Naslednji dan po vpisu na spletni obrazec je zavarovanje veljavno. Član pa v roku 10 dni po prijavi na navedeni naslov prejme člansko izkaznico z znamkico za tekoče leto, s katero lahko koristi vse članske ugodnosti v Sloveniji in v tujini. Ob spletni prijavi član izbere tudi planinsko društvo v katerega se včljanjuje. 

Splošni pogoji poslovanja za spletno včlanjevanje
S spletno včlanitvijo se včlanite v društvo, ki si ga izberete, in s tem sprejmete pravice in dolžnosti člana, ki izhajajo iz društvenih pravil, Statuta Planinske zveze Slovenije in Častnega kodeksa slovenskih planincev. Društvo, v katerega se je možno spletno včlaniti prek spletne strani PZS, je pisno pooblastilo Planinsko zvezo Slovenije za posredovanje pri včlanjevanju. Posameznik, ki se včlani prek spletne strani Planinske zveze Slovenije postane član izbranega društva in ne neposredno Planinske zveze Slovenije.

Pravice in pogoji zavarovanja, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva
Pravice, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva, so opredeljene na spletnih mestih PZS pod rubriko »članstvo«:

Več informacij o članarini, zavarovanju in planinstvu je na voljo na spletni strani clanarina.pzs.si, na elektronskem naslovu clanarina@pzs.si ali na telefonski številki 01 43 45 680.

Srečno in zadovoljno na planinskih poteh!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino