petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 9. februar 2015 ob 00:00, ogledov: 13329

Planinski dom pri Krnskih jezerih letos odprt tudi spomladi

Planinsko društvo Nova Gorica
Planinsko društvo Nova Gorica | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da bo letos Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt in normalno oskrbovan v zimski sezoni in sicer od 07. 03. 2015 do 12. 04. 2015.
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da bo letos Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt in normalno oskrbovan v zimski sezoni in sicer od 7. marca do 12. aprila 2015. Dom bo ponovno odprt od 30. aprila zvečer do 3. maja. Nato bo do poletne sezone zaprt..

V letošnjem letu prvič v zgodovini odpiramo Planinski dom pri Krnskih jezerih tudi v zimskem času. Dom je v tem času odlično izhodišče za različne ture v Krnsko pogorje. Podate se lahko na vrsto okoliških vrhov, ki nudijo odlično turno smuko vseh zahtevnosti, od najlažjih smukov primernih tudi za začetnike  do najzahtevnejših, alpinističnih spustov. Prav tako je dom skupaj s Krnskim jezerom lahko samostojni cilj pohodnikov, okolica koče pa nudi tudi precej možnosti za razna šolanja in usposabljanja (GRS vaje, vodniška usposabljanja, alpinistične šole ...).

Dostopi:
  • iz Lepene ( 1,5 do 2,5 ure ), kjer je parkirni prostor, cesta je redno vzdrževana v zimskem času;
  • iz planine Kuhinja (z avtom iz Kobarida ali Tolmina) preko Krnske škrbine (tehnično bolj zahtevno 5 do 6 ur ) ali skozi dolino Lužnice (lažje 5 do 6 ur );
  • iz smeri Komne (Bohinj) oz. Triglavskih jezer preko sedla Vratca (Bogatinsko sedlo).

V koči bomo poskrbeli da se boste dobro počutili, da ne boste lačni in žejni po opravljeni turi in da boste udobno nameščeni. V zimskem časo bo na voljo omejeno število ležišč (34), zato večjim skupinam priporočamo rezervacijo oz. najavo.

Prevoz opreme s tovorno žičnico:
V primeru potreb po prevozu opreme iz Lepene je potrebno kontaktirati oskrbnika ali pisarno. Prav tako priporočamo predhodni klic pred samo vožnjo. (GSM signal je občasno slabši). Opozarjamo tudi, da je zgornja postaja tovorne žičnice oddaljena dobre pol ure hoda od same koče.

Rezervacije in informacije:

PDF Zgibanka o planinskem domu pri Krnskih jezerih (1,2 MB)

Lepo vabljeni!

PD Nova Gorica 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino