ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 24. november 2014 ob 00:00, ogledov: 4531

Planinski večer Everest, gora na najini poti

Planinsko društvo Slivnica pri Celju
Planinsko društvo Slivnica pri Celju | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Planinsko društvo Slivnica pri Celju gosti najuspešnejši alpinistični par pri nas, Marijo in Andreja Štremflja, ki bosta v petek, 28. 11. 2014, v kulturno-gasilskem domu Gorica pri Slivnici s predavanjem Everest, gora na najini poti zbrane popeljala po svoji alpinistični poti.
PD Slivnica pri Celju je na letošnji planinski večer povabilo najuspešnejši alpinistični par pri nas, Marijo in Andreja Štremflja. V petek, 28. 11. 2014, ob 19. uri vabijo v kulturno-gasilski dom Gorica pri Slivnici, kjer bosta Štremfljeva s predavanjem Everest, gora na najini poti vse zbrane popeljala po svoji alpinistični poti.

Marija in Andrej sta prvi zakonski par, ki sta skupaj leta 1990 osvojila Mt. Everest, na katerega se je Andrej povzpel že prej skupaj z Nejcem Zaplotnikom leta 1979 po prvenstveni smeri preko zahodnega grebena. Andrej je tudi prejemnik najprestižnejšega alpinističnega priznanja
zlati cepin, ki ga je prejel skupaj z Markom Prezljem za preplezano novo smer v alpskem stilu na Južni vrh Kančendzenge. Oba sta srednješolska profesorja, starša treh odraslih otrok, tudi stara starša, še vedno pa zelo gorniško in alpinistično aktivna.

Ob samem predavanju bodo v PD Slivnica pri Celju pogledali tudi opravljeno delo v letu 2014 in na kratko predstavili program dela za leto 2015. Po predavanju si rezervirajte še nekaj časa za druženje ob priboljšku in dobri kapljici za zaključek uspešne planinske sezone. Vstop je prost.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino