ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 27. oktober 2014 ob 00:00, ogledov: 7438

Nova sezona Planinske orientacijske lige Podravja in Pomurja se je letos pričela pri Ruški koči na Arehu

Planinsko društvo Ruše
Objavil(a): Matej Ogorevc
V organizaciji Odbora za orientacijo pri Planinskem društvu Ruše se je v soboto 18. oktobra 2014, pričela nova sezona planinskih orientacijskih tekmovanj. Jesenski termin nam Rušanom, omogoča izvedbo tekmovanja pri Arehu, saj je v času spomladnih tekem tod običajno še zasneženo.
Anticiklon je poskrbel, da je bil pri Arehu zelo topel dan, prava jesenska poslastica. Nekateri so bili ob tem v dilemi, ali teči ali se sončiti. Po številu najdenih kontrolnih točk pa je videti, da so se nekateri zares lepo posončili.
V tekmovanju se je pomerilo kar 25 od 27 prijavljenih ekip s skupaj 99 tekmovalci. Že znanim ekipam planinskih društev Gornja Radgona, Ptuj, Poljčane, Lovrenc na Pohorju in Ruše, so se letos pridružile še ekipe planinskih društev Mežica in Vuzenica. Zavite proge in nič manj zvita vprašanja so dodobra namučili tekmovalce. Tudi nekateri stari orientacijski mački v pohorskih gozdovih niso našli vseh kontrolnih točk, pa tudi zapriseženi poznavalci rožic niso vseh prepoznali. Kaj šele, da bi povezali izraz Grintovci s Kamniško-Savinjskimi Alpami. Trema in podobne nevšečnosti nam jo kdaj zagodejo.
V najmlajši kategorijah A in B sta zmago odnesli ekipi domačinov iz Ruš, v kategoriji C so slavili tekmovalci PD Ptuj, ki so zmagali tudi v najstarejši kategoriji E. Dobro ime tekmovalcev iz PD Gornja Radgona je obranila ekipa v kategorij Č. Lisjaki PD Poljčane, v kategoriji D že nekaj časa nikomur ne dovolijo, da bi jih premagal. V družinski kategoriji F je zmaga odšla v Poljčane.
Ne samo tekmovanje, tudi druženje je pomemben del naših tekmovanj in veselimo se že naslednjega tekmovanja POT, ki ga organizira PD Poljčane v bližini gradu Štatenberg.

Iztok Urlavb 

Fotogalerija

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino