ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

NOVICE

sreda, 20. avgust 2014 ob 00:00, ogledov: 8744

Prenovljena spletna stran Mountain-huts.net

Objavil(a): Matej Ogorevc
Projekt Mountain-huts.net je Planinska zveza Slovenije začela izvajati v začetku tega leta, s podporo Združenja planinskih organizacij Balkana (Balkan mountaineering union – BMU) in njenih posameznih članic.
Planinska koča oz. planinska postojanka je objekt v gorah, ki služi planincem, alpinistom ter ostalim obiskovalcem gora kot prostor za počitek ter okrepčilo na poti. Predvsem pa so nepogrešljive kot zatočišča v primeru slabega vremena. Za slednje namene so dragocena predvsem zatočišča in bivaki, ki jih najdemo na odročnejših področjih in tam, kjer je število obiskovalcev manjše. Ponavadi za planinske koče skrbijo planinska, v tujini pa tudi druga turistična in rekreacijska društva.

Glavni izziv spletne aplikacije Mountain-huts.net je nuditi obiskovalcem gora na balkanskem prostoru kar se le da največ in najkvalitetnejše informacije o kočah v gorstvih Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije, Hrvaške, Slovenije in Srbije. Kljub velikemu trudu po ažurnih podatkih, uredništvo spletne strani prosi uporabnike, naj pred obiskom kateregakoli objekta preverijo njegovo stanje (odprtost). Prav tako priporoča, da svoj prihod najavijo in rezervacijo pravočasno sporočijo oskrbniškemu osebju.

Opozorilo: Podatki, objavljeni na spletni strani Mountain-huts.net, so informativnega značaja. Planinska zveza Slovenije, kot skrbnik domene, ne jamči za pravilnost informacij. Za točnejše podatke se obrnite na planinsko organizacijo posamezne države oz. na organizacijo, ki upravlja s planinsko postojanko. Kakršnekoli komentarje, napake in predloge o delovanju spletne strani Mountain-huts.net pa nam sporočite preko elektronskega obrazca za sporočanje.

Želimo vam veliko veselja z raziskovanjem in načrtovanjem vaših pohodov v države Balkana!

 

Planinska zveza Slovenijemh_naslovnica_objava_pzs_m

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino