petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

torek, 12. avgust 2014 ob 00:00, ogledov: 7817

Nova planinska postojanka – Zavetišče v Hudičevem borštu (1328 m)

Planinsko društvo Preddvor | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Z velikim veseljem sporočamo, da smo na seznam planinskih koč, zavetišč in bivakov dodali 177. objekt in sicer Zavetišče v Hudičevem borštu, ki se nahaja na nadmorski višini 1328 m. Z objektom gospodari in upravlja PD Preddvor.
Objekt je lociran na spodnjem robu Hudičevega boršta, kvadratnega sekundarnega pragozda na južnem pobočju Zaplane. Zavetišče v Hudičevem borštu, postojanka I. kategorije, je odprto od pomladi do jeseni ob sobotah, nedeljah in praznikih, v zimskem času je zaprto, predvsem zaradi nevarnosti plazov na območju Zaplate. V primeru »zelene zime« bo zavetišče odprto, o čemer boste obiskovalci obveščeni preko spletnih strani PZS in PD Preddvor.
 
Več o novem zavetišču najdete na naslednji povezavi.

Sklep Upravnega odbora PZS o vpisu Zavetišča v Hudičevem borštu v seznam planinskih koč, sprejet na 1. dopisni seji 3. julija 2014:

SKLEP 1d-2014: Upravni odbor PZS s soglasjem Gorenjskega MDO PD ter Gospodarske komisije PZS potrjuje, da se v seznam planinskih koč vpiše Zavetišče v Hudičevem borštu (1328 m) kot planinsko kočo I. kategorije, s katero upravlja Planinsko društvo Preddvor.


Fotogalerija

 vir: PD Preddvor1 / 4

 vir: PD Preddvor2 / 4

 vir: PD Preddvor3 / 4

 vir: PD Preddvor4 / 4

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino