ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

NOVICE

petek, 11. julij 2014 ob 00:00, ogledov: 4331

Vabilo k sodelovanju na pohodu za bolnike z rakom

Zakoncema Mateji in Aljoši Kramberger je najljubši hobi hoja. Tako sta v preteklem letu v enem kosu prehodila slovenski del Evropske pešpoti, E6. Zadnjih nekaj let sta priča težkim bojem njima dragih oseb s trdovratnim rakom. Zato sta se odločila, da bosta svoj letošnji pohod po E7 posvetila vsem bolnikom, ki se bojujejo s to težko boleznijo.


Zakoncema Mateji in Aljoši Kramberger iz Destrnika je najljubši hobi hoja – popotništvo. Tako sta v preteklem letu v enem kosu prehodila slovenski del Evropske pešpoti, E6, ki poteka od Radelj pa do Strunjana. Zadnjih nekaj let sta priča težkim bojem njima dragih oseb s trdovratnim rakom. Zato sta se odločila, da bosta svoj letošnji pohod posvetila vsem bolnikom, ki se bojujejo s to težko boleznijo.
V ta namen bosta v letošnjemu letu prehodila slovenski del evropske pešpoti E7, ki poteka od Robiča pa do Hodoša. Na pričetku poti, jima lahko zaželite srečno pot v petek 11. julija 2014, ob 17.30. uri pri vasi Robič, pri kopališču Nadiža – bife Z'Der.

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije podpira njun namen, ki pomaga ozaveščati o raku, spodbujati zdrav način življenja in prispevati k humanizaciji celotne družbe. Zato vabimo vse bolnike z rakom, da se odzovete vabilu pohodnikov – Mateja in Aljoša bi želela določene etape prehoditi za Vas in Vaše svojce. V ta namen se javite poimensko ali anonimno na kontakt: 041 657 560, joze.prah@amis.net. Tu se lahko vpišete na seznam, da bosta popotnika del poti prehodila za Vas osebno. Vabljeni pa tudi vsi, ki to želite in zmorete, da del poti prehodite z njima.

S pohoda se bosta vsakodnevno oglašala s fotografijo s poti in kratkim opisom etape preko spletne strani Komisije za evropske pešpoti http://eupoti.com/ kjer bosta tudi sporočala, kje bosta potovala v naslednjih dneh. Vsak dan naj bi hodila vsaj 25 km, maksimalno pa cca 35 km oz. pač do primernega mesta za prenočitev (na prostem, razen v hudem v vremenu v planinski koči). Na spletu bomo lahko našli vsakodnevno lokacijo prenočišča okoli 20.00 ure. Zjutraj se bosta zbujala predvidoma ob 4.00 uri zjutraj,  s hojo pa bi začenjala ob 5.00 uri. Pri komunikaciji na poti jim bo v pomoč Komisija za evropske pešpoti in g. Janez Černilec ter Jože Prah, 041 657 560, joze.prah@amis.net.

Njun namen je poleg spodbude bolnikom z rakom tudi popularizacija pohodništva po evropskih pešpoteh pri nas. Lepote Slovenije bi lahko na tak način odkrili tudi tisti, ki jim je to zaradi bolezni onemogočeno, pa tudi vsi, ki bi želeli Slovenijo doživeti na poseben način. Na tak način želita prispevati svoj delež k preventivi pred rakom na Slovenskem.

Kontakti Mateje in Aljoša Kramberger: naslov elektronske pošte je aljosa.kramberger@gmail.com, ter telefonski številki sta 040-186-940 (Aljoša) in 040-163-112 (Mateja). Kontakt KEUPS, Jože Prah, 041 657 560, joze.prah@amis.net

EVROPSKA PEŠPOT E7
Pot E7 prvotno imenovano »Od Soče do Sotle« je na pobudo prof. Ciglarja trasiral in uredil dr. Boštjan Anko. Segala je od mejnega prehoda Robič do Bistrice ob Sotli. Odprta je bila 12.septembra 1986 na Mačkovcu v počastitev Svetovnega kongresa Mednarodnega združenja gozdarsko-raziskovalnih organizacij (IUFRO). Komisija za evropske pešpoti pri zvezi gozdarskih društev Slovenije je 22.03.1995 predlagala podaljšanje E7 od Bistrice ob Sotli do madžarske meje pri Hodošu. Podaljšek poti iz Bistrice ob Sotli poteka po Ormoški, Haloški in Pomurski poti. Večji del poti je trasiral slavist Zoran Naprudnik. Otvoritev podaljška poti E-7 je bila 14. oktobra 1995 v Olimju v počastitev 20-letnice evropskih pešpoti v Sloveniji. Ob tej priliki je bilo dosedanje ime poti od Soče do Sotle spremenjeno v Od Soče do Mure. Od leta 2002 nosi ime po Zoranu Naprudniku, zelo prizadevnemu družbenemu delavcu v športu in turizmu. Slovenski del poti je dolg nekaj več kot 600 km in ima 42 kontrolnih točk z žigi.

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino