ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 30. junij 2014 ob 00:00, ogledov: 9817

Praznovanje 60-letnice Zasavske koče na Prehodavcih

Planinsko društvo Radeče | 
Objavil(a): Zdenka Mihelič
Planinsko društvo Radeče vas vabi v petek, v petek 4. julija 2014, v večernih urah na praznovanje 60-letnice njihove Zasavske koče na Prehodavcih.
PD Radeče organizira praznovanje in obeležitev obletnice koče v okviru Dneva zasavskih planincev 2014. Predvidevajo udeležbo 80 do 100 ljudi iz njihovega PD in ostalih društev v MDO PD Zasavja.

Druženje bo popestril pevski zbor MPZ Papirničar iz Radeč, večer pa bomo preživeli ob zvokih harmonike. S strani PZS se bo praznovanja udeležil podpredsednik PZS Tone Jesenko.

Več o Zasavski koči na Prehodavcih (2071 m) >>>.
 
Na kratko o začetkih pravi predsednik PD Radeče Jože Šušteršič takole:

»Vročega poletnega dne leta 1952 se je skupina zasavskih planincev (Stanko Brečko, Ante in Pavla Beg, Rado Kovačič in Tine Lenarčič) mudila na prevalu Prehodavci, 2.071 m, na vzpetini nad nekdanjo italijansko karavlo. Opazovali so pred nedavnim odprt Pogačnikov dom na Kriških podih in se šalili na račun žeje. Bolj za šalo kot zares se je Stanku Brečku utrnila misel, da bi lahko zasavski planinci na tem mestu postavili svojo planinsko postojanko.

Akcija je stekla .... Slovesno odprtje je bilo 22. avgusta 1954, prisotni so bili številni planinci in veljaki iz Zasavja in PZS ter pevci iz Zagorja.«

Če se boste udeležili srečanja tudi vi, upoštevajte, da je v gorah še precej snega, zato imejte s seboj vso potrebno planinsko opremo (naslovna fotografija članka ni od letos, je le simbolična; več fotografij trenutnega stanja je v fotogaleriji - pridni člani PD Radeče na delu)

Dobrodošli. Srečno in varen korak!

PD Radeče

Fotogalerija

 Foto Boris Fajfer

 Foto Boris Fajfer1 / 7

 Foto Boris Fajfer2 / 7

 Foto Boris Fajfer3 / 7

 Foto Boris Fajfer4 / 7

 Foto Boris Fajfer5 / 7

 Foto Boris Fajfer6 / 7

 Foto Boris Fajfer7 / 7

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino