petek, 19. julij 2024
POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 23. junij 2014 ob 00:00, ogledov: 7857

Uvodni seminar »Priložnosti za mlade v planinskih kočah«

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Namen seminarja je mladim, starim do 29 let, predstaviti poklic oskrbnika planinske koče in poslovne priložnosti, ki jih ponujajo planinske koče v Slovenije. Oskrbovanih planinskih koč je v Sloveniji trenutno 161 in v veliko kočah iščejo sveže ideje in zagon, ki jih lahko ponudijo mladi.
Seminar je namenjen mladim, ki jih zanima priložnostno delo v planinskih kočah, razmišljajo o planinski koči kot poslovni priložnosti ali se želijo v svojem društvu aktivneje angažirati pri upravljanju planinske koče.

Do jeseni 2014 bo izvedenih več seminarjev z različnimi temami, pomembnimi za mlade zainteresirane za delo v planinskih kočah, vse od seminarjev s poslovno tematiko do predavanje s svežimi idejami za dodatno ponudbo na kočah. Prvi seminar je namenjen predvsem seznanitvi z osnovami in izkušnjami iz planinskih koč.

Seminar se bo začel v torek, 1. julija 2014, ob 17. uri, v prostori Planinske zveze Slovenije, Dvorakova 9, Ljubljana. Trajal bo predvidoma 3 ure.

Udeležba je za udeležence brezplačna.

Prijave zbiramo na e-naslovu mladinska.komisija@pzs.si do 29. 6. 2014.
 
Program:

17.00-17.15 - uvodna prestavitev

17.15-18.00 - predavanje Mateje Komac

Mateja Komac je samostojna podjetnica, gospodarica Planinskega učnega središča Bavšica, vodnica PZS in turistična vodnica. S temi znanji  in izkušnje iz dela na visokogorski planinski koči bo predstavila svojo pot in možnosti, ki se mladim odpirajo na področju planinstva.

18.00-18.15 - odmor

18.15-19.00 - predavanje Filipa Vrabiča

Filip Vrabič je večletni oskrbnik Mozirske koče na Golteh in vodnik PZS. Iz svojih izkušenj bo predstavil, kako se na Golteh iz pristnih idej in z dodatno ponudbo na koči zanimivo prepleta planinstvo in turizem.

19.00-20.00 - čas za vprašanje in odgovore

Seminar poteka v okvirju projekta »Priložnosti za mlade v planinstvu«, ki ga izvaja Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije in je financiran s strani Evropskega socialnega sklada in Urada Republike Slovenije za mladino.
MK_PZS_priloznosti_za_mlade2014_znaki
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino