petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

sobota, 18. julij 2015 ob 13:00, ogledov: 4474

Cenejše prenočevanje v kanadskih planinskih kočah za člane UIAA

Objavil(a): Manca Ogrin
Kanadski alpinistični klub (Alpine Club of Canada), ki upravlja največjo mrežo planinskih zavetišč v Severni Ameriki, od letos omogoča cenejše prenočevanje za člane UIAA - Mednarodnega združenja planinskih organizacij, katerega članica je tudi PZS.
Člani planinskih društev z veljavno planinsko izkaznico imajo do 50% popusta pri prenočevanju v slovenskih planinskih kočah, ki jih upravljajo planinska društva, člani PZS, razen v sobah z 1 do do 4 ležišči v planinskih kočah I. kategorije (30 %), ter so oproščeni plačila turistične takse.

Na osnovi sporazuma o reciprociteti imajo vsi člani planinskih društev popust pri prenočevanju tudi v okoli 1200 planinskih kočah partnerskih planinskih organizacij v Alpah in Pirenejih ter širše - v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Franciji, Liechtensteinu, Španiji in Švici, od letos pa tudi v Kanadi.

Planinska zavetišča v Kanadi so lahko člani Mednarodnega združenja planinskih organizacij uporabljali za letno pristojbino 24 ameriških dolarjev, ki so jo letos ukinili, saj želijo s to potezo povečati gorniško povezovanje na mednarodni ravni in ugodnosti za člane UIAA ter pridobiti več vzajemnih pravic za svoje člane pri drugih članicah UIAA po svetu, kot poudarja Peter Muir iz Kanadskega alpinističnega kluba, sicer član upravnega odbora UIAA.

Vir: UIAA

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino