petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 13. julij 2015 ob 12:00, ogledov: 8950

Poleti v Logarsko dolino z avtobusom iz Celja

Objavil(a): Manca Ogrin
Na željo občine Solčava, da bi čez poletje ob koncih tedna vzpostavili avtobusno povezavo na relaciji Celje–Logarska dolina, je Razvojna agencija Savinjske regije (RASR) prevzela pobudo in koordinacijo naloge ter junija dosegla dogovor med občinami Spodnje in Zgornje Savinjske doline, skozi katere avtobusna proga poteka. Tako med poletjem tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih dvakrat dnevno vozi avtobus iz Celja v Logarsko dolino in nazaj.
Z zagotovitvijo avtobusnega prevoza do ene najlepših alpskih dolin v luči mehke mobilnosti vsi deležniki skupaj pospešujejo razvoj trajnostnega turizma in povečujemo turistični obisk skozi spodnje- in zgornjesavinjske občine. Avtobusna povezava je namenjena turistom, družinam in planincem ter kolesarjem, ki želijo ob sobotah in nedeljah obiskati lepe kraje Spodnje in Zgornje Savinjske doline, obenem pa omogoča koristno povezavo tudi za prebivalce vseh krajev ob Savinji.

Poletna avtobusna linija Celje–Logarska dolina ob sobotah, nedeljah in praznikih

Odhodi avtobusov z avtobusne postaje Celje: 7.10 in 13.10.

Vrnitev iz Logarske doline (parkirišče pod slapom): 10.00 in 18.00.

V letošnjem letu podjetje Izletnik Celje predvideva tudi nakup prikolic za nekaj koles, tako da  lahko potniki kombinirajo avtobusni prevoz in kolesarjenje.

Ponovna obuditev povezave pomeni prispevek v turističnem in siceršnjem razvoju občin Spodnje in Zgornje Savinjske doline, še posebej Logarske doline in Savinjske regije v celoti.

K sofinanciranju vzpostavitve avtobusne povezave so po ključu števila prebivalcev pristopile občine Žalec, Polzela, Braslovče, Mozirje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Ljubno, Luče in Solčava.

Prijazno vabljeni, da se odločite za brezskrbno in panoramsko zanimivo vožnjo z avtobusom iz Celja do Logarske doline in se naužijete vseh njenih lepot.

Vir: Razvojna agencija Savinjske regije in Izletnik Celje

----------------------
Povezana novica:
Parkiraj in doživi naravo v Bohinju in pod Krnom

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino