petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

petek, 10. julij 2015 ob 15:00, ogledov: 3597

Zlatorogova transverzala ponosa je bila pred poletnim oddihom na planini Razor

Planinsko društvo Tolmin | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
V soboto, 4. julija, so se Zlatorogovi planinci še zadnjič pred poletnim oddihom zbrali pri koči na planini Razor. Oddaljenost lokacije ni preprečila, da se jih ne bi v objemu Julijskih Alp zbralo več kot 600, daleč stran od vsega norega, v tišini nadtisočere nadmorske višine, tam, kjer tudi energetske silnice pričajo o kakovosti in pomirjujočem učinku krajine.
V sodelovanju s planinskim društvom Tolmin, ki mu predseduje predana in zagnana Milena Brešan, smo organizirali sedmi dogodek Zlatorogove transverzale ponosa. Na čudovitem prireditvenem prostoru pred kočo na planini Razor, ki se nahaja na 1315 m nadmorske višine, se je v Zlatorogovo častno vpisno knjigo podpisalo kar 612 pohodnikov in kolesarjev. S tem so pripomogli k zbiranju finančnih sredstev za nakup novih akumulatorjev fotovoltaičnega sistema, ki jih na koči nujno potrebujejo za svoje nadaljnje delovanje. Pivovarna Laško bo namreč v imenu vseh podpisanih donirala po 1 EUR, k temu znesku pa dodala še toliko, da bo znesek donacije znašal tisoč nujno potrebnih eurov.

Program, ki se je odvijal od zgodnje 9. ure zjutraj in trajal do popoldanskih ur je bil izjemno pester, bogat in poučen. Predstavila se nam je Folklorna skupina Razor Tolmin in dogajanje popestrila z zabavnimi dramskimi in plesnimi vložki. Ekipa gorske reševalne službe je prikazala reševanje padalca, ene precej pogostih nezgod v tem koncu Slovenije, Metod Kos je predstavil zapleten jamski sistem, ki se skriva v nedrju tolminskih planin in gora, spoznali smo se s tradicionalnim pletenjem košar in preizkusili slastno kulinarično posebnost dežele imenovano frika. Otroci so se lahko povzpeli po »zajli« in izkusili miniaturno »zip line« dogodivščino, poleg vsega naštetega pa smo se zabavali ob številnih že tradicionalnih zabavnih družabnih nagradnih igricah. Zabaval nas je harmonikaš Damjan, učenci glasbene šole Palbin, svoje delo so predstavili tudi markacisti planinskega društva Tolmin.

Dolga pot do tolminskih koncev je bila vsekakor poplačana s prečudovitim doživetjem in neopisljivo lepo pokrajino. Do prihodnjega srečanja nas loči dober mesec in pol. Pavzo izkoristite za pobeg na morje ali pa morda kar nazaj v hribe. Le da se boste imeli lepo, nabrali novih moči in energije.

logo_pivovarna_lasko_mlogo_zlatorogova_transverzala_ponosa_mPZS_znak_napis_desno_m


Prihodnjič se srečamo na Vogarju!

vir: gremovhribe.si 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino