ponedeljek, 11. december 2023
POIŠČI

NOVICE

ponedeljek, 8. junij 2015 ob 11:22, ogledov: 3252

Nacionalna konferenca: Nevladne organizacije, vsebinske mreže in njihov pomen za družbo

Objavil(a): Matej Ogorevc
Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij vas vljudno vabi na nacionalno konferenco, ki je umeščena v čas pisanja nacionalne strategije za razvoj nevladnih organizacij in priprave morebitnih novih modelov financiranja vsebinskih mrež.
Vsebinske mreže povezujemo nevladne organizacije (NVO) na različnih področjih, ki so za posameznike in družbo pomembne, kot take pa tudi lažje odgovarjamo na potrebe v širšem družbenem okolju.

Sreda, 10. junij 2015, med 10. in 14. uro: Narodni muzej Slovenije - Metelkova (Maistrova ulica 1 - vhod s ploščadi Muzejske četrti) 

 
S konferenco želimo spodbuditi dialog med nevladnimi organizacijami in med NVO in javnim sektorjem. Spregovorili bomo o pomembnostih, potencialih in potrebah vključevanja NVO v celostni razvoj Republike Slovenije.

Vsebinske mreže lahko veliko doprinesejo k razvoju posameznih NVO, pa tudi področij, ki so zaradi same vsebine lahko strateška ali marginalizirana. Želimo, da država prepozna potencial NVO sektorja in podpornih struktur vsebinskih mrež za izvajanje (javnih) storitev na tistih področjih, ki jih javni sektor ne pokriva, ne more pokrivati ali jih ne bo več pokrival.

Namen konference je predstaviti potenciale nevladnih organizacij, predstaviti vlogo vsebinskih mrež sedaj in opredeliti vlogo vsebinskih mrež v prihodnje.

V prvem, plenarnem delu konference bomo predstavili različna stališča, v nadaljevanju pa bo potekala diskusija v skupinah. Na podlagi zaključkov bo Konzorcij vsebinskih mrež NVO Slovenije podal pobude za oblikovanje Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. Konferenca se bo zaključila s podpisom ustanovnega akta Konzorcija vsebinskih mrež NVO Slovenije.

Informacije o dogodku: Primož Jamšek, primoz.jamsek@filantropija.org, 041 654 726

Priloga:
PDF Razpis (695 kB)
PDF Program konference (703 kB)
DOC Prijavnica (170 kB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino