petek, 19. julij 2024
POIŠČI

NOVICE

petek, 5. junij 2015 ob 11:11, ogledov: 9545

Otvoritev nove zelo zahtevne planinske poti na Lisco

Planinsko društvo Lisca Sevnica | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Nova zelo zahtevna planinska pot na Lisco, prva tovrstna pot v Posavju, omogoča težji, a za marsikoga tudi bolj privlačen dostop na Lisco, mnogim mladim pa predvsem izziv in prvi stik s tovrstnimi planinskimi potmi.
V letošnjem letu planinsko društvo Lisca Sevnica obeležuje visok jubilej - 110. obletnico delovanja društva oz. ustanovitve Posavske podružnice Slovenskega planinskega društva (ustanovljeno 5. oktobra 1905).

V mesecu aprilu smo pričeli z urejanjem nove zelo zahtevne zavarovane planinske poti na Lisco. Pot, ki poteka po južnem pobočju Lisce nad vasjo Cirje, je uredila tehnična ekipa komisije za planinske poti PZS v sodelovanju in s pomočjo markacistov PD Lisca Sevnica.

Novo zelo zahtevno planinsko pot na Lisco bomo uradno odprli v petek, 12. junija 2015, ob 17. uri ob izhodišču poti nad vasjo Cerje pod Lisco. Dovoz je možen do urejenega parkirišča nad vasjo Cerje, od koder je do izhodišča 10 minut. 

Po kratkem kulturnem programu bomo prikazali varno uporabo samovarovalne opreme, ki je za uporabo nove planinske pote obvezna. Pri Tončkovem domu na Lisci bo na ogled tudi pregledna razstava fotografij – zanimivih utrinkov, ki so nastali med urejanjem poti, ter manjša pogostitev.

Osrednji gost dogodka bo priznani slovenski alpinist, gorski vodnik, gorski reševalec, športni pedagog in pisatelj Viki Grošelj, ki bo pot tudi uradno odprl.
 

 Vljudno vabljeni!

                                                                                         

Upravni odbor PD Lisca Sevnica
Rok Petančič,
predsednik PD Lisca Sevnica 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino