petek, 19. julij 2024
POIŠČI

NOVICE

sreda, 3. junij 2015 ob 13:30, ogledov: 8131

S študenti v hribe... na Malo Mojstrovko

Objavil(a): Matej Ogorevc
Tokrat se bomo povzpeli čez magično mejo 2000 metrov, nad katero pravijo, da ni več greha (resnici na ljubo, nekateri pravijo, da je temu tako že tisočaka nižje, ampak za nas, prave hribovce, je šele dvatisočica res pravi izziv).
Za razliko od dosedanjih dveh izletov, vam tokrat za vzpon na vrh ponujamo kar dve opciji - ena bo potekala po lahki planinski poti, druga pa po zelo zahtevni in zavarovani planinski poti. V vsakem primeru pa začnemo na Vršiču.
 
Od tam se prva skupina odpravi na vrh po južni poti. Ta sprva poteka med macesni, nato preči melišče ter se obrne nato obrne proti grebenu in ko ga doseže, se ga drži vse do vrha Male Mojstrovke. Druga skupina pa se bo najprej po lahki planinski poti povzpela do prevala Vratca, nato pa nadaljevala pod steno Šitne glave vse do začetka t.i. Hanzove poti. Tu se začne zelo zahtevna zavarovana pot, ki vse do vrha poteka po skalnem svetu. Obe skupini se bosta nato srečali na vrhu ter skupaj sestopili na Vršič. V obeh primerih bo tura potekala okoli 5 ur.

Kje in kdaj se zberemo:
V soboto, 13. 6. 2015, ob 7.00 na parkirišču pred Hoferjem v Šiški (Celovška cesta, takoj za obvoznico).

Prevoz
Z osebnimi avtomobili.

Stroški
Stroški za prevoz, ki se razdelijo po dogovoru z vozniki.

Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, rezervna oblačila, kapa in rokavice, vetrovka, malica in pijača. Kdor se odloči za zahtevnejšo varianto potrebuje še dodatno tehnično opremo (čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet). To tehnično opremo se da po predhodem dogovoru izposoditi pri vodstvu izleta.

Težavnost poti
Kot omenjeno sta na razpolago dve varjanti vzpona. Prva, lažja pot ne bi smela nobenenmu povzročati večjih težav, druga, zelo zahtevna pot - Hanzova pot pa je primerna za izkušenejše gornike. Za vzpon po tej poti se ne smete bati višine, potrebujete pa tudi nekaj izkušenj iz gibanja po skalnem svetu.

Vodstvo in informacije
Andrej Barovič (andrej.barovic@gmail.com, 041 234 373) in Domen Strle (domen.strle@me.com, 040 520 029)

Prijave
Najkasneje do četrtka, 11. junija 2015, do 12. ure na elektronskem naslovu domen.strle@me.com. Ob prijavi navedite, po kateri poti se želite povzpeti na vrh ter če potrebujete kakšen kos osebne tehnične opreme opreme. Prav tako sporočite ali imate svoj avto in ali bi lahko peljali še nekaj ostalih udeležencev.

Slabo vreme
V primeru slabega vremena si vodnika pridržujeta pravico do spremembe cilja in poti oz. do odpovedi izleta.

Lepo vabljeni v odlično družbo! 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino