petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

sreda, 6. maj 2015 ob 13:00, ogledov: 9064

S študenti v hribe ... na Golico

Objavil(a): Matej Ogorevc
Hoja v hribe postaja vedno bolj razširjena oblika miganja in preživljanja prostega časa, tudi med študenti. Saj vsi vemo, kako je... Med vsem učenjem in izpiti si je potrebno nekako prezračiti glavo in eden izmed najboljših načinov je potep v višave, kjer ob čudovitih razgledih za trenutek pozabimo na faks in ostale obveznosti.
Naš izlet bomo začeli v vasici Planina pod Golico, od koder se bomo najprej povzpeli do pastirske koče na Jeseniški planini. Pot nas bo vodila mimo zapuščene karavle, čez pašnike in travnike porasle s cvetočimi narcisami, skozi smrekov gozd in po širokem grebenu. Na Jeseniški planini se nam bo odprl lep razgled na okoliške hribe. Od tu se bomo preko sedla Klek najprej nekoliko spustili in nato po grebenu iz zahodne strani osvojili Golico. Sledil bo kratek spust do koče na Golici in po obveznem postanku še daljši spust mimo doma Fenca nazaj na izhodišče.

Opravili bomo okrog 900 višinskih metrov vzpona in hodili približno 5 ur, vendar ne bo manjkalo vmesnih postankov na planinah in v planinskih kočah. Ves čas se bomo gibali po lahkih markiranih poteh.

Kje in kdaj: Zbor je v nedeljo, 17. maja 2015, ob 7.30 na parkirišču pred trgovino Hofer v Šiški (Celovška cesta, takoj za obvoznico).
 
Prevoz in strošek izleta: Z osebnimi avtomobili. Stroški prevoza se razdelijo po dogovoru z voznikom. Organizacija in izvedba izleta je brezplačna.
 
Obvezna oprema: Gojzarji, nahrbtnik, rezervna oblačila, kapa in rokavice, vetrovka, malica in pijača, ter nekaj denarja, če bi si želeli v koči naročiti kakšen priboljšek.
 
Vodji izleta in informacije: Aljaž Šemrov (aljaz.semrov@gmail.com, 040 454 168) ali Barbara Bajcer (barbara.bajcer@gmail.com, 041 336 397)

Prijave: najkasneje do petka, 15. maja, do 12. ure, na elektronskem naslovu barbara.bajcer@gmail.com. Prosimo, da ob prijavi navedete ali imate svoj avto in ali bi lahko peljali še nekaj ostalih udeležencev.

Lepo vabljeni! 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino