petek, 21. junij 2024
POIŠČI

NOVICE

nedelja, 26. april 2015 ob 11:00, ogledov: 6589

Bistvo delovne akcije je, da se v dobri družbi, ob hrani in zabavi, storijo velike reči

Objavil(a): Matej Ogorevc
Tradicionalne delovne akcije Mladinske komisije PZS, ki je potekala med 17. in 19. aprilom, se je letos udeležilo 20 parov delavnih rok. V 50-ih urah druženja smo prebelili precejšen del hiše ter postorili kup hišniških opravil.
Kot vsako leto smo že od jeseni zbirali ideje o tem, kaj bi bilo potrebno letos postoriti na delovni akciji. Nekje marca se je izoblikoval dolg seznam s predlogi, ki smo jih nato pregledali ter izmed njih izbrali tiste, ki smo jih potem tudi realizirali. Prvo mesto je na seznamu zasedlo beljenje celotnega prvega nadstropja, stopnišča ter spodnjega prostora za preobuvanje. Seveda smo pobelili tudi nekaj površin, ki prvotno za to niso bile predvidene. Tako smo pobelili nekaj oblačil, rok, pa tudi kakšen obraz je dobil nov sijaj. Naslednje veliko opravilo je bila postavitev dodatne ograje na stopnišču, ki bo namenjena najmlajšim obiskovalcem Bavšice. PUS Bavšica tako postaja družinam prijazna koča. Da bo prijazna tudi do kuharskega osebja, bo poskrbela nova kuhinjska pipa, ki omogoča tudi tuširanje loncev in kozic. Seznam del se je nadaljeval z ureditvijo cvetlične grede ter generalnim čiščenjem in urejanjem objekta ter bližnje okolice. Pa naj bo dovolj o delu.
 
Tradicija delovne akcije veleva, da je prvi pogoj za dobro opravljeno delo okusna in obilna porcija hrane. Tudi letos se tej tradiciji nismo izneverili ter s hrano in pijačo skrbeli za moralo delavne mladine. Ampak to še ni dovolj - stari rimski pregovor pravi, da je ljudstvu treba dati kruha in iger. V ta namen smo se zvečer po napornem delovnem dnevu še podružili s kitaro v rokah.
 
Kot ste lahko razbrali iz tega kratkega poročila, je bistvo delovne akcije to, da se v dobri družbi, ob okusni hrani in odlični zabavi, storijo velike reči. 

Andrej Barovič

Delovna akcija skozi objektiv na Facebook profilu MK PZS.


 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino