četrtek, 26. junij 2014 ob 00:00

Prodaja planinske članarine na bencinskih servisih Petrol

S podjetjem Petrol smo v letošnjem letu začeli dobro sodelovati na različnih področjih. V sklop sodelovanja spada tudi prodaja planinske članarine v mreži 311 bencinskih servisov Petrol v Sloveniji. Zaradi poenostavitve sistema prodaje in tehničnih omejitev smo se odločili, da bomo prodajali samo naslednje kategorije članarin: O+P, S+Š, B in B1. Začetek prodaje članarine na Petrolu: 1. julij 2014.

Prodaja članarine PZS na bencinskih servisih Petrol se je zaključila 30. septembra. V kolikor se še vedno želite včlaniti v planinsko organizacijo se obrnite na lokalno planinsko društvo.

Prodaja planinske članarine bo potekala v mreži 311 bencinskih servisov Petrol v Sloveniji,
začetek prodaje: 1. julij 2014
(registracija po nakupu članarine:
www.pzs.si/clan).

Vrste članstva
Višina članarine
B polnoletna oseba, z osnovnim obsegom ugodnosti
22,00 €
B1 oseba starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti
16,50 €
S+Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti,
z osnovnim obsegom ugodnosti
14,00 €
P+O predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti
6,00 €

S plačilom članarine bo vsak dobil na podaljšku računa začasno člansko izkaznico Planinske zveze Slovenije. Na tej izkaznici bo navedena vrsta članarine, datum nakupa in koda za registracijo prek spletne strani PZS: www.pzs.si/clan. Začasna izkaznica velja 14 dni od nakupa. Potrebno jo je izpolniti z osnovnimi osebnimi podatki člana. Velja samo za koriščenje članskega popusta pri prenočevanju v Sloveniji. Pri uveljavljanju ugodnosti se mora član identificirati tudi z veljavnim osebnim dokumentom. 

PZS_Petrol_zacasna_clanska_izkaznica_jun2014_k
Začasna članska izkaznica PZS, primer

Vsak, ki bo plačal članarino na bencinskih servisih Petrol, se mora OBVEZNO registrirati prek spletne strani PZS: www.pzs.si/clan. S tem bo sprejel tudi splošne pogoje poslovanja za spletno včlanjevanje. V postopku registracije mora izbrati tudi planinsko društvo, v katerega se bo včlanil. V naboru so vsa društva, ki so pooblastila PZS za prodajo članarine, nabor je enak kot pri spletnem včlanjevanju. Z zaključenim postopkom registracije posameznik postane član PZS in mu s tem pripadajo vse članske ugodnosti, njegovi podatki pa se posredujejo na zavarovalnico in z naslednjim dnem začne veljati zavarovanje.  

Prav tako se po zaključeni registraciji osebni podatki posredujejo izdelovalcu članskih izkaznic, ki jo posameznik prejme najpozneje v 10 dneh po plačilu članarine. Izkaznica bo članu poslana po pošti skupaj s člansko znamkico za tekoče leto. 

Splošni pogoji poslovanja za spletno včlanjevanje

S spletno včlanitvijo se včlanite v društvo, ki si ga izberete, in s tem sprejmete pravice in dolžnosti člana, ki izhajajo iz društvenih pravil, Statuta Planinske zveze Slovenije in Častnega kodeksa slovenskih planincev. Društvo, v katerega se je možno spletno včlaniti prek spletne strani PZS, je pisno pooblastilo Planinsko zvezo Slovenije za posredovanje pri včlanjevanju. Posameznik, ki se včlani prek spletne strani Planinske zveze Slovenije postane član izbranega društva in ne neposredno Planinske zveze Slovenije.

Pravice in pogoji zavarovanja, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva

Pravice, ki izhajajo iz posamezne kategorije članstva, so opredeljene na spletnih mestih www.pzs.si pod rubriko »ČLANSTVO« www.pzs.si/vsebina.php?pid=2:

Za dodatna pojasnila in pomoč pri registraciji smo vam na voljo na telefonski številki 041 569 598 ali na elektronskem naslovu info@pzs.si.

Matej Planko,
generalni sekretar PZS
19.07.2024