sobota, 25. julij 2015 ob 16:30

Na Lubniku in Blegošu novi avtomatski defibrilatorji

V soboto, 18. julija, je PD Škofja Loka slovesno predala v uporabo defibrilatorje v Domu na Lubniku in v Koči na Blegošu.
V okolici obeh postojank so bili v preteklem času že primeri zastoja srca, nekateri žal tudi usodni. Upravni odbor PD Škofja Loka se je tako odločili, da obe postojanki opremimo z defibrilatorjem. Za pomoč pri nakupu smo poprosili podjetja, s katerimi tudi sicer sodelujemo sodelujemo ali, ki so naklonjena društvenim dejavnostim. Odzvala se je Zavarovalnica Triglav d.d. (Območna enota Kranj), LTH Castings d.o.o., Elektro Gorenjska d.d. in Knauf Insulation d.o.o.. Vsem se lepo zahvaljujemo za donacijo.

Ob predaji defibrilatorjev v uporabo smo se obvezali, da bomo za upravljanje z njimi usposobili čim večje število obiskovalcev Lubnika in Blegoša. Posredovali bomo informacije čim širšemu krogu, da sta aparata na razpolago.

V hribe in gore zahaja vedno več občanov, ki včasih na napore niso dobro pripravljeni ali pa imajo zdravstvene težave, tudi skrite. V obeh planinskih postojankah želimo biti na možnost srčnega zastoja obiskovalcev pripravljeni. Pomoč bo tako hitra in strokovna. Ker je aparat prenosen, se ga bo lahko uporabilo tudi na bližnjih planinskih poteh.

Zaključim naj z izrečeno željo ob predaji defibrilatorja v uporabo, da se bo najbolj izplačal tedaj, ko ga ne bo treba uporabiti.

Jože Stanonik 

27.05.2024