sreda, 17. junij 2015 ob 11:45

To soboto tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo

To soboto, 20. junija, bo potekal že 16. tradicionalni športni izziv z obilo druženja in zabave. Tušev vzpon na Celjsko kočo tudi letos pričakuje največ družin, prav tako pa številne pohodnike ter zagrizene kolesarje. Številne nagrade, dobra glasba in mamljivo okrepčilo napovedujejo prijeten zadnji pomladni dan v Celju.
Le dan pred koledarskim pričetkom poletja Tuš znova vabi na Celjsko kočo. Športno-družabni vzpon je za mnoge družine in tudi bolj zagrizene kolesarje in rekreativce postal že tradicionalno druženje, ki ga vsako leto težko pričakujejo. V 15. letih se je tako na priljubljen celjski vrh samo na ta dan povzpelo preko 22.000 udeležencev.
 
Tradicija veleva, da se vzpon začne ob 10. uri – za kolesarje izpred Planeta Tuš Celje, pohodniki pa bodo svojo pot začeli na parkirišču pred železniškim podhodom pri odcepu za Zagrad. »Tudi letos beležimo veliko zanimanja in prijav, seveda pa levji delež pričakujemo v dneh pred dogodkom. Tako upamo, da bomo številki 22.000 udeležencev tradicionalno dodali dve tisočici ali več. Preko prireditve namreč opozarjamo na aktivno preživljanje časa v naravi ter na pohodništvo – slovenski nacionalni šport, ki ga letos v Tuševih prizadevanjih še posebej podpiramo,« je dodala Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tušu.
 
Druženje za vse ljubitelje dobre družbe, hrane in zabave
Prav vse udeležence prireditve bo na cilju pričakalo okrepčilo ter odlična zabava, za katero bo poskrbel ansambel Donačka. Tradicionalno bodo na oder stopili tudi nagrajenci – najhitrejši rekreativni kolesar in rekorder proge, pa še prvi trije kolesarji v vsaki kategoriji, iz vrst pohodnikov pa najstarejši in najmlajši obiskovalec ter najštevilčnejša družina.   
 
Več o dogodku, programu in možnostih prijave na tej povezavi.
23.02.2024